Clicking 'Suspend' in Kaplan Qbank - USMLE Forums
USMLE Forums Logo
USMLE Forums         Your Reliable USMLE Online Community     Members     Posts
Home
USMLE Articles
USMLE News
USMLE Polls
USMLE Books
USMLE Apps
Go Back   USMLE Forums > USMLE Step 1 Forum

USMLE Step 1 Forum USMLE Step 1 Discussion Forum: Let's talk about anything related to USMLE Step 1 exam


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-26-2011
USMLE Forums Addict
 
Steps History: Step 1 Only
Posts: 102
Threads: 15
Thanked 86 Times in 50 Posts
Reputation: 96
Kaplan Medical Clicking 'Suspend' in Kaplan Qbank

Hello,
I'm stuck right now.
When I finish a Test Mode in KQbank..there are some q's that I don't reach to answer ..I am given the option to click on 'Suspend' to avoid marking the unanswered questions as incorrect. BUT when I click on 'Suspend' nothing seems to happen.. Please, I am new to Kaplan Qbank ... I don't want to 'lose' questions this way.. I would much rather keep them so that they can be asked later... After the each test, there's Not much point in reviewing the answers when I have not even had a chance of looking at the question.
Please help me!! THank you.
Reply With Quote Quick reply to this message



  #2  
Old 04-26-2011
heights's Avatar
USMLE Forums Master
 
Steps History: Not yet
Posts: 557
Threads: 69
Thanked 1,041 Times in 351 Posts
Reputation: 1061
Default

I think once you create a test, those questions are considered "used". If you suspend the test, it just let's you return to where you were with the same amount of time you had remaining, so there is no real benefit to doing that if you are out of time. I think what you're asking is whether there is a way for the questions you don't reach to be put back into the pool of unused questions; I think the answer to that is no.
I'm not sure how close you are to your test, but if you are fairly close then timing is critical and you should just keep chugging at it so you're able to reach all the questions. If you are early in your prep and want to focus more on learning the material rather than the time, one suggestion is the tutor mode so you can do questions one at a time and not worry about not reaching questions. Hope that helps!
Reply With Quote Quick reply to this message
The above post was thanked by:
Triquetrum (04-26-2011)
  #3  
Old 04-26-2011
USMLE Forums Addict
 
Steps History: Step 1 Only
Posts: 102
Threads: 15
Thanked 86 Times in 50 Posts
Reputation: 96
Default

Thank you very much Heights,
Yes, I meant to ask whether there was a way for the questions I didn't reach to be put back into the pool of unused questions....I guess there isn't then... I am starting to learn how to handle the Qbank. I put the ones I did not get to answer in the 'My Question' box...I read in the instructions you can make a test out of all them later, so I'll see how that works. THanks again, I'm planning on having the test in Aug. I've done two blocks and scored 53% overall..but I left several unanswered.
Reply With Quote Quick reply to this message
The above post was thanked by:
heights (04-26-2011)



Reply

Tags
Kaplan-Medical, Technical-Issues

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the USMLE Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Medical School
Choose "---" if you don't want to tell. AMG for US & Canadian medical schools. IMG for all other medical schools.
USMLE Steps History
What steps finished! Example: 1+CK+CS+3 = Passed Step 1, Step 2 CK, Step 2 CS, and Step 3.

Choose "---" if you don't want to tell.

Favorite USMLE Books
What USMLE books you really think are useful. Leave blank if you don't want to tell.
Location
Where you live. Leave blank if you don't want to tell.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kaplan Qbank or Kaplan Qbook? bennyman0 USMLE Step 1 Forum 13 08-06-2011 03:06 PM
I got a 49% in kaplan Qbank casky USMLE Step 1 Forum 2 03-31-2011 02:39 PM
Kaplan Qbook versus Kaplan Qbank sibb USMLE Step 1 Forum 4 01-13-2011 12:49 PM
Kaplan Qbank or UW first dr-ahmed USMLE Step 2 CK Forum 4 12-13-2010 09:02 AM
Has anyone with a Mac tried Kaplan Qbank? dazzles USMLE Step 1 Forum 4 08-22-2010 04:58 AM

RSS Feed
Find Us on Facebook
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

USMLE® & other trade marks belong to their respective owners, read full disclaimer
USMLE Forums created under Creative Commons 3.0 License. (2009-2014)